Ben ik wel romantisch genoeg?

Feit: Je kan soms zo erg je best doen voor je partner en maar gewoon geen resultaat zien in jullie relatie.

Hoe kan dit?
Waarom werken mijn pogingen niet om iets liefs of leuks te doen?
Hoe zorg ik ervoor dat ik aan mijn partner kan laten zien dat ik van hem/haar hou?

Ik geef al mijn tijd en aandacht aan hem en hij zegt dat ik niet laat zien dat ik van hem hou.
Elke dag knuffel ik haar en raak ik haar aan en toch zegt ze dat ze niet voelt of merkt dat ik van haar hou.

Allemaal vragen en opmerkingen die voor de veel relaties relevant zijn.

Wij zijn eens op onderzoek uitgegaan om daar het antwoord op te vinden en met het resultaat willen we jou graag op weg helpen.

Wat wij namelijk vonden was dat niet iedereen op dezelfde manier geliefd wilt worden. Ieder persoon heeft zijn eigen zogenaamde liefdestaal.

Er zijn 5 soorten liefdestalen:

  • Positieve woorden/complimenten
  • Tijd en Aandacht
  • Dienstbaarheid
  • Lichamelijke aanraking
  • Cadeaus

Hieronder vindt je wat uitleg bij elke soort liefdestaal. Lees de beschrijvingen en kijk welke van de liefdestalen je kunt herkennen bij jezelf of bij je partner.

Positieve woorden - 5 talen van de liefdePositieve woorden
Complimenten en opbouwende woorden. Je geniet en houdt van complimentjes, je bloeit er helemaal van op. “Ik hou van jou” of “je doet het geweldig” zijn de fijnste dingen die je kunt horen. Je wilt namelijk graag horen wat iemand voor je voelt

Tijd en aandacht - 5 talen van de liefdeTijd en Aandacht
Samen zijn en leuke dingen doen. Je houdt er van om er samen op uit te gaan of als iemand onverdeelde aandacht heeft voor wat jij te zeggen hebt. Je voelt je echt verbonden met iemand door tijd samen door te brengen. Het geeft je het gevoel dat je bijzonder bent voor je partner en dat je partner van je houdt.

Diensbaarheid - 5 talen van de liefdeDienstbaarheid
Je wordt blij als iemand de vaatwasser voor je inruimt of de was ophangt. Je voelt je geliefd als iemand meehelpt in het huishouden of even voor je naar de winkel gaat als jij moe op bed ligt. Als iemand je lasten verlicht weet jij dat ze van je houden.

Lichaamelijke aanraking - 5 talen van de liefdeLichamelijke aanraking
Elkaars hand vasthouden, knuffelen of zoenen. Je liefdestank is helemaal gevuld als iemand je een goede knuffel geeft. Lichamelijke contact geeft je een veilig en geliefd gevoel. Fysiek contact is heel erg belangrijk voor je.

Cadeaus
Een bos bloemen die speciaal voor jou is uitgezocht, cadeautjes met zorg en aandacht voor jou gekocht. Het gaat niet alleen om het cadeau, maar dat iemand aan je denkt en de moeite die iemand voor je doet. Een goed cadeau laat voor jou zien wie er echt van je houdt.

In welke liefdestaal kun jij je het beste vinden?


Als ‘huiswerk’ willen jullie meegeven, nee wacht zie het niet als huiswerk maar als extra date avond.
😊

Maak jullie eigen “liefdestaal”-spiekbriefje.
Schrijf op een papier welke 5 dingen je partner kan doen voor jou (en andersom ook) waardoor jij je meer geliefd voelt.

Hoe kan je het makkelijker maken voor je partner en voor jezelf. Probeer zo specifiek mogelijk te zijn. En wissel dan jullie lijstjes uit aan elkaar.

 

Op de website van Gary Chapman staat een gratis test om erachter te komen wat jouw liefdestaal is. www.5lovelanguages.com

Tip: laat ook je partner deze test eens maken. Zodat jullie allebei van elkaar weten wat jullie liefdestaal is. Wanneer jullie dit van elkaar weten kunnen jullie elkaar geven wat jullie nodig hebben. Geen losse flodders meer maar gerichte daden van liefde.

 

Veel succes!


Laat een comment achter

Comments worden nagekeken voordat ze geplaatst worden