5 Simpele manieren die je relatie zullen verbeteren

We hebben het allemaal meegemaakt,

Te druk omdat we schoolwerk hadden, te weinig tijd omdat we moesten werken, te moe want onze kinderen sliepen niet door, geen zin want we hebben geen geld. Noem het maar op en we zijn er doorheen gegaan.

Toch hebben alle ‘stormen’ die op ons pad zijn gekomen ( en sommige nog steeds zijn) onze band juist alleen maar sterker gemaakt.

Wij willen 5 manieren met jullie delen die jullie relatie zullen verbeteren.

Nee dat zijn geen 5 sterren diners, een grote bos bloemen of een doos chocolade, maar 5 praktische tips die geen of weinig geld hoeven te kosten.

1. Creëer tijd voor elkaar.
Zorg dat je (even) een moment samen hebt in alle drukte van de dag en alles wat er om jullie heen speelt. 

Vraag hoe het met elkaar gaat. Bespreek samen hoe de dag is geweest, of maak s'ochtends tijd vrij om te bespreken wat jullie die dag allemaal gaan doen. 

Even een moment van connectie.

Misschien zijn jullie niet heel de dag samen,  stuur dan bijvoorbeeld een berichtje naar elkaar, een simpele: ik hou van je, of, ik denk aan je. Is al voldoende.

Eet samen aan tafel in de avond zonder tv of mobiele telefoons. Dit is een goed moment om te connecten. Even een moment voor elkaar.

Tijd gaan jullie niet vinden, die moet je echt maken.

2. Waardeer elkaar
Laat aan elkaar merken, dat je elkaar waardeert. Vertel de ander hoe trots je bent op wat hij of zij doet. Maak de lunch van je partner klaar voordat ze gaan werken of studeren, gewoon om te laten weten dat je het waardeert wat ze gaan doen, stop er een lief briefje bij om het helemaal af te maken.

 
Wanneer jullie samen zijn, zeg even tegen je partner dat je blij bent met wat hij of zij doet om jullie relatie of gezin draaiende te houden. 
Waardering doet wat met je, het geeft je een boost, het geeft je vertrouwen voor nieuwe uitdagingen. Zonder waardering voelen mensen zich al snel gedemotiveerd.
Ook je partner houdt er van als je hem of haar waardeert en dat laat zien.

We willen hier een aparte blog overschrijven, maar de wel bekende, 5 talen van de liefde komen hier bij kijken.
  • Complimenten en aanmoediging
  • Quality time
  • Helpen
  • Cadeautjes krijgen
  • Aanraking
Het is goed om te weten waar je partner van houdt als het gaat om het laten zien dat je hem of haar waardeert. Je kan vragen waar je partner nou echt blij van wordt. 
Zijn het complimenten, of cadeautjes of 1 van de andere talen van de liefde?

3. Always have each others back
Spreek met elkaar af dat je geen slechte dingen zegt over elkaar. Niet als je partner er niet bij is. Maar ook niet als je in elkaars gezelschap bent met anderen. Hou je partner hoog, maak elkaar niet belachelijk, maar steun elkaar juist en zeg positieve dingen over elkaar.

4. Maak een gedeeld ritueel
Een herinnering, iets wat je samen als ‘traditie’ maakt. Bijvoorbeeld ’s ochtends samen koffie of thee drinken voor de dag begint.

Elke dag eindigen, met een uur voor het slapen alleen met elkaar zijn, geen mobiel of tv, tenzij jullie ervoor kiezen om samen een film te kijken, maar eindig de dag met elkaar.

Samen de lunch maken voor de dag erna om mee te nemen.

Het kan van alles zijn, wat voor jullie werkt. Het hoeven geen moeilijke dingen te zijn of onbetaalbare cadeaus. Het zijn vaak juist de kleine dingen die het meeste met je doen

5. Aanraking
Ja, echt waar. Even alle excuses op een rij: te druk, te moe, geen zin, te warm, te koud(serieus, dit kan geen excuus zijn haha). Aanraking is een levensbehoefte, probeer jezelf of elkaar uit te dagen door bijvoorbeeld te zeggen, minimaal 15 minuten per dag knuffelen we samen. Maak er echt een levensbehoefte van. Dit is ook zeker van levensbehoefte voor jullie relatie.

Dit zijn zomaar 5 simpele dingen om jullie relatie te verbeteren. Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die jullie kunnen doen. Waarschijnlijk hebben jullie ook superleuke dingen die jullie doen om jullie relatie sterk te houden.


We zijn erg benieuwd naar jullie tips, laat ze hier onder bij de reacties aan ons weten.


Laat een comment achter

Comments worden nagekeken voordat ze geplaatst worden